CARA MENDAPATKAN USER ID DAN PASSWORD VLE FROG BAGI IBU BAPA

Makluman kepada semua ibu bapa dan penjaga pelajar-pelajar SMK Bandar Baru Salak Tinggi. Untuk pengetahuan semua, SMK BBST telah menggunakan satu platform pembelajaran alaf baru yang dikenali sebagai 1BESTARINET VLE FROG. Platform ini membolehkan murid, guru dan pelajar untuk mengakses platform pemebelajaran ini. Untuk makluman ibu bapa, pada masa ini para pelajar sedang diberikan kursus berkaitan dengan VLE Frog yang akan digunakan oleh mereka semasa proses pengajaran dan pembelajaran.

Ibu bapa dan penjaga juga boleh mengakses laman pembelajaran ini dengan mendapatkan  USER ID dan PASSWORD dengan mengikuti langkah-langkah yang berikut:

1. Sila ke laman web http://www.yes.my dan klik ke 1Bestarinet

Image

2. Klik pada Find your 1Bestarinet ID

Image

3. Sila masukkan NO KP dan NAMA PENUH pada ruangan yang disediakan. Klik Search. Jika nama anda terdapat dalam senarai, maka Nama, No KP, No telefon dan YES ID akan dipaparkan. Sila ukuti arahan seterusnya iaitu dengan memasukkan alamat emel dan no telefon yang sebenar. Kemudian klik UPDATE. Password anda akan diberikan secara serta merta ke telefon bimbit anda.

Image

4. Kemudian, untuk mengakses platform 1Bestrinet VLE Frog SMK BBST, sila gunakan pelayar web Google Chrome. Taipkan URL ini

https://bea9604.1bestarinet.net

Image

Masukkan YES ID dan PASSWORD anda. Kemudian Log In

5.Berikut adalah Paparan School Dashboard yang  boleh dilihat oleh Ibu Bapa. Klik ke Laman Ibu Bapa untuk ke site tersebut.

Image

6.Berikut adalah paparan bagi Parents Noticeboard. Segala makluman berkaitan dengan sekolah yang ingin diketahui oleh ibu bapa akan dimuat naik ke laman ini.

Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s